Translate

donderdag 6 december 2012

Je gaat op reis....

'Zo'n verre reis moet je goed voorbereiden, anders heb je er niets aan.' Dat is zo'n credo dat ik van vroeger mee heb gekregen. Gelukkig gaan we nu voor de tweede keer en weten we zo'n beetje wat ons te wachten staat. En dus bestaat de voorbereiding vooral uit twee aspecten: uitzoeken wat we deze keer graag willen doen en lijstjes maken van wat we zéker moeten meenemen.
Vorige keer hebben we dé toeristentrekpleisters al bezocht: Halong Bay en Sa Pa. Daar hebben we ook ervaren hoe het is om als een Japanner rondgereden te worden door een mooi gebied. Geen tijd om rustig naar planten of vogels te kijken. Het woog wel op tegen alle andere ervaringen, maar achteraf hadden we toch een 'jammer'-gevoel. 

Eddie heeft nu onderzoek gedaan naar natuurreservaten-met-regenwoud in de omgeving van Hanoi. Én naar de mogelijkheid om daar min of meer zelfstandig wat rond te kijken. Op ons wensenlijstje staat Cuc Phuong bovenaan. Het is het oudste nationale park van Vietnam en het herbergt een enorme diversiteit aan planten, bomen, vogels, zoogdieren (apenopvangcentrum) en reptielen. Het zou dus mooi zijn als we in elk geval een deel van de 308 verschillende vogels zouden kunnen zien. Hoewel Eddie het nog wel lastig vindt om ze uit elkaar te houden.... Er zijn er zoveel en ze zijn zo ánders.

Op nummer twee staat Mai ChauDit gebied doet wel wat denken aan Sa Pa. Voor ons dus en mooie gelegenheid om op een andere plek rijstvelden en H'Mong te zien. 
En ten slotte denken we nog aan een tocht door de delta van de Rode Rivier en de Perfume Pagoda. We zijn benieuwd en laten ons verrassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten